Federația Română de Handbal a organizat pentru Lotul de Juniori (2002-2003) și Lotul de Cadeți (2004-2005) un stagiu de pregătire la Drobeta-Turnu Severin în perioada 21-28 aprilie, încheiat cu 2 meciuri amicale în Serbia.

La întoarcerea în România, antrenorul federal Gabriel Florea a făcut o declarație:

”Mă bucur că, în situația dificilă creată de pandemie, am avut meciuri amicale internaționale.

Lotul de Cadeți a avut o evoluție și o atitudine bună în primul meci, apărarea a funcționat, stafful tehnic i-a mobilizat pe băieti și s-a câștigat cu 33-29. Din păcate, ambii interi dreapta de mână staângă s-au accidentat și, în al 2-lea meci, s-a văzut lipsa lor în atac, apărarea nu a mai fost la fel de eficientă ca în prima partidă și am pierdut cu 39-33.

La Juniori, am jucat primul meci internațional după o lungă perioadă de timp împotriva reprezentativei similare a Serbiei, care este calificată la Campionatul European. Poate și din lipsa coeziunii și a unei mobilizări mai slabe din partea noastra, sârbii ne-au dominat la toate capitolele și, în primul meci, am suferit o înfrângere dureroas (33-20).
Al 2-lea meci însă, a fost complet diferit, stafful tehnic a reușit să îi monteze pe băieți. Sportivii și-au schimbat atitudinea, au fost mai "răi" în apărare, mai uniți, și-au dorit sa evolueze mai bine ca în prima partida și, încurajați de colegii lor mai mici, au câștigat cu 25-24.
Mi-aș dori să păstrăm această atitudine de la ultimul meci, să fim mai constanți, să fim din ce în ce mai buni, iar în august, în Letonia, să terminăm calificările pe primul loc și să revenim în prima grupă valorică la această categorie de vârstă.
 
La loturile de Juniori și de Cadeți, porțile rămân deschise pentru toți jucătorii care doresc să ajungă aici, care progresează din punct de vedere al cunoștințelor handbalistice, care muncesc și au atitudine de învingător. 
Federația Română de Handbal va organiza, la sfârșitul lunii mai, un stagiu de pregătire unde vor fi prezenți și alți sportivi născuți în 2004, 2005, 2006, neconvocați până acum. 
Tot la sfârșit de mai, dacă situația generată de pandemie o va permite, la juniori vom juca 2 meciuri amicale la Izvorani împotriva reprezentativei similare a Poloniei.”