Naționala de handbal masculin a României va întâlni puternica reprezentativă a Serbiei, pe 4 mai, ora 20.00, în Sala Lascăr Pană din Baia Mare, în preliminariile pentru EURO 2018. O victorie a tricolorilor ar însemna în mare proporție calificarea la turneul final după o absență de 22 ani!

 “Realist vorbind, noi plecăm cu şansa a doua în această confruntare, dar la fel am plecat şi în meciul cu Belarus şi în cel cu Polonia. Ce îmi doresc este ca băieţii să fie sănătoşi în primul rând şi să se dăruiască pe teren. Va fi şi un duel tactic, şi aici suntem bine reprezentaţi, trebuie în schimb să fim puternici fizic şi lucizi pentru a pune în aplicare ceea ce o să ne ceară antrenorul”, a precizat președintele FRH Alexandru Dedu.

În ceea ce priveşte rivalitatea dintre cele două reprezentative de handbal masculin, preşedintele FRH a amintit faptul că “toate meciurile sunt importante, meciul cu Serbia are şi o încărcătură istorică, tot timpul am avut meciuri importante şi cu plăcere îmi aduc aminte când Serbia şi România erau vârfuri”.

Totul a fost pregătit în cel mai mic detaliu pentru acest meci, inclusiv locul desfăşurării fiind unul ales special pentru această partidă de către reprezentanţii Federaţiei Române de Handbal. “Nu am ales întâmplător Baia Mare, sunt mai mulţi factori care au dus aici: în primul rând, avem nevoie de public cunoscător care sesizează importanţa acestui meci, public care să fie lângă echipa naţională. În al doilea rând, Baia Mare este un oraş al handbalului, care trece printr-un moment nu tocmai fericit în momentul de faţă şi am vrut să arătăm sprijinul federaţiei şi faptul că ne pasă de ceea ce se întâmplă acolo. Iar în al treilea rând, a fost şi o alegere strategică fiindcă am vrut să fie cât mai departe de graniţa cu Serbia”, a precizat președintele FRH Alexandru Dedu.

Antrenorul naţionalei, Xavier Pascual, a convocat 7 jucători de peste hotare pentru meciurile împotriva reprezentanţilor Serbiei. Printre modificările efectuate, comparativ cu lotul din meciurile cu Belarus şi Polonia, se numără revenirea lui Dan Racoțea, debutul lui Javier Humet sub tricolor şi renunţarea, pentru această partidă, la pivoţii Ionuţ Rotaru şi Iulian Stamate, interul dreapta Bogdan Criciotoiu, extrema stângă Nicuşor Negru şi portarul Ionuţ Iruimuş.

Lotul României: Portari: Mihai POPESCU (Saint Raphael Var Handball), Ionuț IANCU (CSM București)
Extreme stânga: Chike ONYEJEKWE (HC Odorhei), Răzvan PAVEL (AHC Potaissa Turda)
Extreme dreapta: Valentin GHIONEA (Orlen Wisla Plock), Andrei MIHALCEA (HC Odorhei)
Pivoți: Dan Andrei SAVENCO (Dinamo București), Andras SZASZ (HC Odorhei), Marius MOCANU (Dinamo București)
Interi stânga: Dan RACOȚEA (Orlen Wisla Plock), Ionuț RAMBA (TBV Lemgo), Georgică CÂNTEC (AHC Potaissa Turda), Radu LAZĂR (AHC Potaissa Turda)
Interi dreapta: Marius SADOVEAC (Tremblay en France), Javier HUMET (CSM București), Demis GRIGORAS (Grundfos Tatabanya)
Centri: Alexandru CSEPREGHI (USC Handball), Cristian FENICI (SCM Politehnica Timișoara)

Înaintea acestui meci, România ocupă primul loc în Grupa 2 de calificare, cu maximum de puncte după două etape (4), în urma victoriilor repurtate în faţa naţionalelor Belarusului (deplasare) şi a Poloniei (acasă). Primele două locuri obțin biletele pentru EURO 2018 din Croația. Un rezultat pozitiv în cele două meciuri împotriva Serbiei (returul pe 7 mai) ar însemna în mare parte, o calificare la Campionatul European după 22 ani de absență.

Sârbii vin cu toate vedetele

Selecționerul Jovica Cvetkovic va miza pe un lot de 22 jucători, din care fac parte toate vedetele lor ce evoluează în campionatele de top din Europa. Extrema Darko Djukic (KS Kielce - câștigătoarea Ligii Campionilor 2016), interul stânga Petar Djordjic (SG Flensburg - câștigătoarea Ligii Campionilor 2014), centrul Petar Nenadic (Füchse Berlin - căștigătoarea EHF Cup 2015), interul Zarko Sesum (Frisch Auf Göppingen - câștigătoarea EHF Cup 2016) vor evolua astfel contra României. Veteranul Dalibor Cutura (HC Dobrogea Sud/40 ani) face și el parte din lotul pentru dubla cu România.

Cum se pot achiziţiona biletele:

Biletele pot fi achiziționate online de pe eventim.ro (http://www.eventim.ro/ro/bilete/handbal-masculin-romania-serbia-baia-mare-sala-polivalenta-lascar-pana-461091/event.html?ca=12) din rețeaua partenerilor Eventim sau de la sală, în ziua meciului. Preţul unui bilet este de 30 lei, indiferent de poziţionarea în sală.